Swedish This post is in Swedish

Jag tog nyligen upp ett exempel på hur folk hycklar genom att ena dagen fördöma något och andra dagen tjäna pengar på det och idag läste jag i DN om hur Engelska kyrkan anklagar Sony för att ha stulit designen av interiören av katedralen i Manchester till sitt spel Resistance: Fall of man.

Att ett multinationellt företag återskapar en av våra stora katedraler med fotorealistisk kvalitet och att sedan låta våldsamma eldstrider utspela sig i byggnaden är högst opassande, säger biskopen i Manchester.

Så kyrkan kräver alltså enhälligt att Sony tar bort kyrkan ur spelet? Nej, nej.

Som ersättning för stölden av ineriören från katedralen i Manchester begär engelska kyrkan bland annat att Sony skänker en del av intäkterna från spelet till kyrkan.

“Jo, vi fördömer det, men vi vill nog ha pengarna ändå.” Och eftersom de bett om en del av intäkterna hoppas de på en storsäljare.