Swedish This post is in Swedish

Jag har, nästan sen första början, prenumererat på Manga Mania. Ungefär en gång per månad fick jag en samling manga jag kunde läsa. Efter ett tag kom Shonen Jump som är en tidning för småkillar. Manga Mania var fortsatt den bredare tidningen. Jag gillar iofs Bleach som går i Shonen Jump, men där slutar det också.

Brev från Manga Mania

Nyligen fick jag ett brev från utgivarna av Manga Mania där de meddelade att tidningen kommer att upphöra och om jag inte meddelar dem att jag hellre vill ha Shonen Jump så kommer min prenumeration automatiskt att övergå till den nya tidningen Shojo Stars. Allvarligt så låter serierna i Shojo Stars lovande, men det är som förlaget uttrycker det “tjejserier”. Hur ska jag nu kunna fortsätta prenumerera med manligheten intakt?

Jag har över lag gillat “tjejserierna” Manga Mania med undantag för GTO (hatad och älskad serie), men nu kommer alltså en tidning dimpa ner i lådan som har en titel som lika gärna kunde ha varit Starlet, Frida eller Min Ponny. Nä men, förhoppningsvis kommer ingen att märka nåt. Jag känner till hela två personer här i trakten som ens vet vad Shojo betyder. Det är inte som att det är nån större skillnad egentligen. Det är samma: “Manga? Är inte det där de blir påsatta av gigantiska tentakler?”.